Eveniment

Facebook suspendă zeci de mii de aplicaţii ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica

Facebook suspendă zeci de mii de aplicaţii ca răspuns...

Autor: Teodora Marinescu

21.09.2019, 10:54 379

Compania Facebook Inc a informat că a suspendat zeci de mii de aplicaţii de pe platforma sa socială, ca parte a măsurilor luate în urma scandalului privind Cambridge Analytica, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Aplicaţiile suspendate sunt asociate cu aproximativ 400 de dezvoltatori, a informat Facebook, adăugând că acest lucru nu este neapărat un indiciu că aplicaţiile respective reprezentau o ameninţare pentru utilizatori.

"Facem progres. Nu vom reuşi să eliminăm tot, iar unele dintre lucrurile pe care le vom şterge va fi cu ajutorul altor entităţi din afara Facebook", a informat compania într-un comunicat.

În luna iulie, Federal Trade Commission (FTC) a aprobat o amendă de 5 miliarde de dolari pentru Facebook, după investiugaţia efectuată în privinţa modului în care compania a gestionat datele utilizatorilor.

Cambridge Analytica, o companie specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic". Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, care a fost deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi care a fost condusă de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO