Eveniment

Familia Adamescu susţine că vrea în continuare să recapitalizeze Astra

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

29.07.2014, 00:02 453

The Nova Group Investment, companie care controlează centrul comercial Unirea şi compania de asigurări Astra, afirmă că nu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a revoca decizia de contractare a unui credit 40-50 milioane de euro destinat unor investiţii şi recapitalizării asigurătorului, aşa cum apăruseră iniţial unele informaţii în piaţă.

„The Nova Group Investment România nu-şi pro­pune să revoce decizia adoptată în Adunarea Extra­ordinară a Acţionarilor a Unirea Shopping Center din data de 5.06.2014 referitoare la investiţiile în Astra Asigurări. TNG este pregătită să recapitalizeze Astra şi doreşte ieşirea companiei din administrarea specială pentru a permite relansarea societăţii“, au declarat reprezentanţii TNG.

WikiZF: Profilul companiei Astra

Astra, companie controlată indirect de familia Adamescu, a fost pusă sub administarea specială a KPMG la mijlocul lunii februarie după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a identificat probleme serioase legate de solvabilitatea asigură­torului.

Potrivit administratorului special, Astra are nevoie de o majorare de capital de 490 de milioane de lei, operaţiune care trebuie realizată în mai multe etape pe parcursul următoarelor 12 luni, conform planului de măsuri propus de KPMG şi aprobat de ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO