Eveniment

Fathi Taher, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri de la începutul aniilor 90' şi cel care a făcut hotelul Marriott din România a murit la vârsta de 73 de ani

Fathi Taher, unul dintre cei mai influenţi oameni de...
23.07.2021, 19:27 2984

Fathi Taher, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din România şi fost patron al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, a murit vineri, la vârsta de 73 de ani.

Surse apropiate omul de afaceri au declarat pentru GÂNDUL că Fathi Taher a murit într-un spital din Istanbul. Omul de afaceri fusese diagnosticat cu cancer la colon.

Înmormântarea va avea loc în Iordania, într-un cimitir din Amman.

Aceleaşi surse au mai precizat, pentru GÂNDUL, că multimilionarul Fahti Taher suferea şi de diabet.

Fathi Taher, aflat pe lista celor mai bogate persoane din România, cu o avere estimată la 300 de milioane euro, a avut afaceri în industrie, turism şi imobiliare, printre care Şcoala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica GRIRO şi clubul de fotbal Rapid Bucureşti.

În anul 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acţiunile Rapidului. După doar câteva luni, însă, Taher şi-a anunţat retragerea, susţinând că a pierdut banii investiţi.

Iniţial, Fathi Taher a fost acţionar minoritar la compania Orizont din Predeal, care deţinea – pe lângă hotelul Orizont din Predeal – şi hotelul Trei Brazi din aceeaşi staţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO