Profesii

Ce salariu câştigă un programator? Salariul mediu pe economie, 2.500 de lei net pe lună. IT-iştii, 6.100 de lei net

Ce salariu câştigă un programator? Salariul mediu pe...

Autor: Adelina Mihai

21.04.2018, 09:30 4777
♦ Angajaţii din IT sunt cel mai bine plătiţi, ajungând la un salariu mediu net de peste 6.100 de lei în februarie.

Salariul mediu pe economie a ajuns la valoarea de 2.487 de lei net în luna februarie a acestui an, în creştere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

IT-iştii au rămas şi în februarie cel mai bine plătiţi, ajungând la un salariu mediu net de 6.134 de lei net, în creştere cu 9% faţă de 2017. „Creşterile salariale sunt legate direct de performanţa industriei tech - avem o industrie performer, inclusiv din punctul de vedere al valorii adăugate medii generate de angajaţi, aşa încât este normal ca odată cu dezvoltarea companiilor să crească şi salariile. Din păcate, efectele modificărilor fiscale de la finalul lui 2017 şi starea de incertitudine care s-a instalat în sectorul tech fac ca măsurile de corecţie parţială adoptate de guvern în 2018 să înfrâneze creşterile salariale, iar efectele vor fi mai vizibile în Q3 şi Q4 ale acestui an“, a spus Valerica Dragomir, directorul executiv al ANIS -Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

Cele mai mici salarii din economie le primesc angajaţii din sectoarele hoteluri şi restaurante, unde nivelul salarial mediu a ajuns la 1.499 de lei net în februarie, în creştere cu 11% faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO