Eveniment

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţă proteste în toată ţara. Scumprea carburanţilor şi a RCA a fost picătura care a umplut paharul

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţă...

Autor: Cosmin Pirv

18.02.2022, 10:51 69

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluţiilor necesare redresării şi stabilizării transporturilor rutiere autohtone. Aceştia anunţă proteste în toată ţara.

Potrivit FORT, preţul mediu al benzinei şi motorinei s-a majorat în medie cu 100 euro/tonă în ultimele 30 de zile, în completarea „tabloului sumbru al dezastrului economic ce afectează toate sectoarele de activitate, lovite deja crunt de tarifele la energie, scumpirile materiei prime şi lipsa lichidităţilor.

„Transporturile rutiere se confruntă deja cu o serie de probleme nerezolvate, iar apele fierb în rândul firmelor de transport care se zbat să se mentină în piaţa serviciilor de transport de mărfuri şi pasageri. În ţară, disperarea unor transportatori a condus la utilizarea CLU (păcură) în locul motorinei tradiţionale ca şi soluţie pentru situaţia economico financiară creată de contextul actual”, transmite FORT.

Reprezentanţii federaţiei arată că tarifele RCA s-au dublat în ultimele 6 luni, în frontiere se pierde timp preţios în cozi kilometrice, „în timp ce problematica abuzurilor ANAF în raport cu diurnele acordate şoferilor nu s-a rezolvat încă în Parlament şi toate acestea, pe fondul unei presiuni uriaşe din partea Uniunii Europene pentru eliminarea transportatorilor români din rândul prestatorilor de servicii intracomunitare”.

Transportatorii anunţă din nou proteste în toată ţara solicitând patronatului organizarea unor manifestaţii publice la care să se alăture toate categoriile de consumatori de carburanţi şi implicit persoanele fizice, afectate în egală măsură de aceleaşi probleme.

„Federaţia Operatorilor Români de Transport – FORT solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluţiilor necesare redresării şi stabilizării transporturilor rutiere autohtone, acestea având o influenţă istorică în produsul intern brut al României. FORT mizează pe faptul că, în actuala conjunctură guvernamentală, dialogul constructiv şi soluţiile aplicate urgent vor înlocui indolenţa autorităţilor statului din trecutul apropiat”, au mai transmis reprezentanţii transportatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO