Eveniment

Felicitări! Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open

Felicitări! Simona Halep s-a calificat în sferturile de...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

22.01.2018, 09:36 193

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după victoria în două seturi, 6-3, 6-2 în faţa sportivei din Japonia, Naomi Osaka, locul  72 mondial, egalându-şi astfel cea mai bună performanţă realizată la Melbourne.

Naomi Osaka a deschis meciul cu game câştigat pe serviciu. A pus în acţiune forehandul şi a trimis două lovituri câştigătoare. La 3-2 pentru Osaka, Halep a câştigat un game extrem de important. A egalat şi imediat a făcut break şi nu a mai cedat niciun joc până la finalul primul set, pe care avea să-l câştige cu 6-3.

Setul secund a început cu un break al jucătoarei din Japonia. Halep a făcut imediat rebreak-ul şi a lăsat impresia că nu ar vrea să repete meciul lung din turul precedent, când a câştigat în faţa americancei Lauren Davis după aproape 4 ore de joc. Halep şi-a câştigat serviciul şi a făcut imediat şi break-ul.

Până la final, Halep nu a mai pierdut decât un singur game şi s-a impus în două seturi, 6-2, 6-2, la finalul celui mai bun joc al său la acest turneu. Partida a durat o oră şi 19 minute.

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală ale Australian Open pe câştigătoarea dintre Karolina Pliskova şi Barbora Strycova. În cazul în care va ajunge în semifinale, Halep va jucă împotriva câştigătoarei dintre Angelique Kerber (cap de serie 21) şi Madison Keys (cap de serie 17)

Pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 440 000 de dolari australieni(aproximativ 287 000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO