Eveniment

Fenomene ciudate în armata rusă: preferă să sară cu tancurile în aer decât să mai lupte

Fenomene ciudate în armata rusă: preferă să sară în aer decât să lupte

Autor: Daniel Contescu

13.10.2022, 22:50 1048
Kievul susţine că soldaţii ruşi îşi distrug intenţionat tancurile, trecând cu şenilele peste mine, pentru a le scoate din luptă.
 

„Armata rusă trece în mod deliberat peste minele cu tancurile lor, în special cu vehiculele blindate de luptă, pentru a le deteriora şi a opri lupta”, susţine Garda Naţională Ucraineană, explicând astfel videoclipul publicat de presa naţională şi internaţională în care un tanc rusesc trece peste câteva mine şi explodează, în ciuda faptului că bombele sunt vizibile, caz prezentat de Espreso TV.

AICI, imagini cu tancul distrus de mine

Au aruncat combustibilul

„Chiar şi în Irpin şi Bucea, soldaţii ruşi au aruncat combustibilul, au lăsat echipamentul, ca să nu lupte”, a spus Yaroslav Lisenko, de la Garda Naţională a Ucrainei.

„Cred că ar trebui să aibă şi ei şansa să se predea. Programul nostru funcţionează, am auzit că peste 150 de bărbaţi s-au predat deja în Doneţk. Din gură în gură, informaţiile se vor răspândi rapid şi vor începe să se predea în masă”, a adăugat el. Informaţiile vin dinspre ucraineni, nefiind confirmate de Moscova.

Kiev: noii recruţi refuză să execute comenzi

Forţele ruse au început să primească de la liderii militari ordinul de suspendare a operaţiunilor ofensive pe diverse fronturi, în special în regiunea Doneţk (est).

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat pe Facebook, explicând că decizia este legată de moralul scăzut al întăririlor recent sosite, numeroasele acte de dezertare ale noilor recruţi şi refuzul acestora de a respecta ordinele, informează Ukrainska Pravda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO