Eveniment

Feroviarii au oprit lucrul, trenurile nu au circulat două ore. 382 de trenuri afectate

Feroviarii au oprit lucrul, trenurile nu circulă două ore. 382 de trenuri afectate

Autor: Geanina Sandu

16.03.2011, 09:31 30

Greva de avertisment a feroviarilor s-aîncheiat la ora 9.00, trenurile staţionate în gări timp de douăore, pe durata protestului, au plecat sprestaţiile finale, traficul pe calea ferată urmând să revină lanormal miercuri după-amiază, scrie Mediafax Business.

Toate trenurile care nu au plecat dinstaţii până la ora 7.00, când a începutprotestul feroviarilor, vor fi reprogramate pentruplecare după ora 9.00, iar cele staţionate pe traseu îşi vorcontinuat drumul spre destinaţiile finale.

Casele de bilete au început să vândă legitimaţiide călătorie după ora 9.00.Călătorii care aveau deja biletcumpărat şi-au putut recupera banii, de la casele care au fostdeschise pe toată perioada grevei de avertisment.Mulţi călători care aveau deja bilet cumpărat au preferat săaştepte reluarea circulaţiei trenurilor.

Feroviarii au oprit lucrul, miercuri dimineaţă,şi două ore au fost în grevă de avertisment, timpîn care circulaţia pe calea ferată a fost blocată,iar trenurile de călători au staţionat în gări sau pe traseu.

Trenurile nu au circulat între orele 7.00 şi 9.00,la greva de avertisment participândangajaţii de la CFR Călători şi CFRInfrastructură. Astfel, trenurile de călători aflate înmişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele careaveau ora de plecare după 7.00 au rămas în staţii până la ora 9.00,când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară.

Sindicaliştii nu s-au înţeles cu reprezentanţiicompaniilor feroviare în cazul încheierii noilor contractecolective de muncă, astfel că au decis să respecte calendarulprotestelor anunţate. Aceştia spun că nu acceptă diminuareasalariilor şi nici disponibilizări colective. Citiţi mai multdespre greva de la CFR pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO