Eveniment

Fiat Chrysler şi Peugeot cresc pe Bursă după ce au confirmat discuţiile legate de o posibilă fuziune

Fiat Chrysler şi Peugeot cresc pe Bursă după ce au...

Autor: Tibi Oprea

30.10.2019, 15:52 194

Acţiunile Fiat Chrysler Automobiles (simbol bursier - FCHA) s-au apreciat miercuri la Milano cu 10%, în timp ce titlurile Peugeot (simbol bursier - PEUP) au crescut cu peste 5% pe Bursa de la Paris după ce producătorii de automobile au confirmat că sunt în discuţii pentru o posibilă fuziune care ar putea crea a patra cea mai mare companie auto, cu o valoare de circa 46 mld. dolari, potrivit MarketWatch.

Discuţiile privind fuziunea dintre cele două companii au loc în condiţiile în care cei mai mari producători de maşini din lume încearcă să îşi restructureze businessurile, în contextul în care piaţa globală a automobilelor cunoaşte o încetinire, care a urmat unei perioade de creştere.

Producătorii de automobile se află de asemenea sub presiunea inovării, prin prisma maşinilor electrice, precum şi a tehnologiei de auto-pilotare, forţând astfel colaborarea între rivali “cu vechime”.

Acţiunile Fiat se tranzacţionează în scădere cu 7,3% de la începutul anului, în timp ce acţiunile Peugeot înregistrează un avans de 33,7% în aceeaşi perioadă. Compania italiană are o capitalizare de 25,5 de euro, iar francezii de la Peugeot au ajuns la o valoare de piaţă de 23,3 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO