Eveniment

Filmul care susţine că va rezolva misterul asasinării preşedintelui american Kennedy

VIDEO: Filmul care susţine rezolarea misterul uciderii preşedintelui american Kennedy

Foto: Reuters

Autor: Cristian ANDREI

19.11.2011, 21:09 2177

Misterul din jurul asasinării preşedintelui american J.F Kennedy a fost rezolvat. Cel puţin asta susţine o echipă formată din istorici şi foşti agenţi Secret Service care au analizat cu o nouă tehnologie evenimentul tragic din Dallas.

După mai mulţi ani de analiză a tuturor fotografiilor şi înregistrărilor video din ziua asasinării preşedintelui american J.F. Kennedy - 22 noiembrie 1963, echipa de istorici şi agenţi secreţi afirmă că a ajuns la o concluzie "dezamăgitoare" pentru cei pasionaţi de teoria conspiraţiei: Lee Harvey Oswald a acţionat singur, informează Gândul.

În cei 48 de ani care au trecut de la evenimentul din Dallas au existat mai multe teorii care susţineau că asasinatul a fost rodul unei conspiraţii executate de mai multe persoane.

Printre cei menţionaţi că au participat la această conspiraţie s-au numărat mafia americană, KGB şi FBI.

Cercetătorii afirmă că, prin folosirea tehnologiei digitale avansate, a fost confirmat faptul că L.H. Oswald nu a avut complici şi a fost singurul care a tras asupra preşedintelui american.

Pe baza concluziilor lor a fost realizat documentarul "The Lost Bullet", care va fi prezentat mâine seară pe postul de televiziune National Geographic.

Potrivit DailyMail, documentarul redă cu mai multă fidelitate ceea ce s-a întâmplat în acea zi, decât filmele realizate anterior.

Echipa de cercetători condusă de istoricul Max Holand a descoperit într-un film al unui amator o umbră care se mişcă la etajul şase al clădirii de unde s-a tras asupra preşedintelui Kennedy. Umbra se presupune că este Oswald.

Ei au ajuns la concluzia că au existat trei focuri în 11 secunde, demontând teoria că asasinatul s-a produs în doar şase secunde. Aceştia afirmă că un om cu pregătirea lui L.H. Oswald putea trage trei focuri de armă în cele 11 secunde.

Arestat pentru asasinatul din Dallas, în care a mai fost rănit guvernatorul statului Texas, L.H Oswald a fost omorât la doar o zi de Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte, în timp ce era transferat la închisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO