Eveniment

Finala Europa League - Otopeniul se pregăteşte pentru cele mai aglomerate zile din istorie

Finala Europa League - Otopeniul se pregăteşte pentru cele mai aglomerate zile din istorie

Foto: Octav Ganea

Autor: Razvan Muresan

08.05.2012, 16:58 384

"Ne aşteptăm la dublarea traficului zilnic. Va fi o zi specială şi pentru noi", spune Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, Bucureşti-Otopeni. În cifre, dublarea înseamnă 70-80 de aeronave de capacitate medie standard, între 150 şi 200 de locuri, în mare parte Airbus 320 sau Boeing 737, la care se adaugă cursele care zboară după programul normal.

Vor avea de câştigat de pe urma finalei şi companiile aeriene care zboară către şi dinspre destinaţii din Spania, în mare parte acoperite de transportatorul naţional TAROM, care zboară zilnic la şi de la Madrid, şi de companiile low-cost Blue Air şi Wizz Air. Oficialii TAROM susţin că evenimentul va influenţa traficul turistic: "Gradul de rezervare pe destinaţia Spania a depăşit cu mult aşteptările pentru această perioadă, situându-se la peste 90%". Faţă de perioada similară a anului trecut, TAROM estimează o creştere de 24% pe fluxurile de pasageri pe cursele din şi către Spania.

Citiţi mai multe detalii pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO