Eveniment

Finanţări de până la 200.000 de euro pentru proiecte de investiţii în Delta Dunării. Până când puteţi trimite cererile de finanţare

Finanţări de până la 200.000 de euro pentru proiecte...

Autor: Mona Scarisoreanu

11.04.2017, 15:21 690

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a lansat luni apelul de proiecte aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Priorităţii de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, apel dedicat zonei de Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării.

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziţiei pe piaţă a întreprinderilor mici şi mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Naţională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare.

Prioritatea de investiţii 2.1. ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” are ca obiectiv consolidarea poziţiei pe piaţă a IMM-urilor în domenii competitive identificate în Strategia Naţională de Competitivitate şi Planurile de Dezvoltare Regională. Ea este dedicată sprijinirii dezvoltării microîntreprinderilor, pe de o parte şi a structurilor suport de incubare a afacerilor, pe de altă parte.

În cadrul prezentului apel se pot depune numai proiecte pentru investiţiile localizate pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării (municipiul Tulcea, oraşele Babadag, Isaccea, Măcin şi Sulina, precum şi satele aparţinătoare acestora).

Cererile de finanţare se vor putea depune, exclusiv prin intermediul aplicaţiei MySMIS începând cu data de 10.05.2017, pe parcursul a patru luni.

Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă, după primele 2 luni de depunere a proiectelor, în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Investiţiile eligibile pentru cofinanţare includ:

- Investiţii finanţabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spaţiilor de producţie/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;

- Investiţii finanţabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calităţii, mediului sau sănătăţii; activităţi specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro.

Valoarea maximă a finanţării nerambursabile solicitate trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi (ultimii doi ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) este de 200.000 de euro, echivalent în lei.

Solicitanţii eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societăţile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile sau societăţi cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO