Eveniment

Finanţări nerambursabile de 1 milion de euro pentru IMM-urile din zona Deltei Dunării. Proiectele pot fi depuse până pe 23 martie

Finanţări nerambursabile de 1 milion de euro pentru...

Autor: Mihaela Pascari

14.03.2017, 00:05 435
IMM-urile din zona Deltei Dunării pot primi fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană în valoare de cel puţin 200.000 de euro şi de maximum 1 milion de euro pentru a îşi dezvolta activitatea sau a se extinde atât în ţară, cât şi în exteriorul ei, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale.
 
Plafoanele se aplică întregii valori a finanţării neram­bursabile, constând atât în ajutor de stat, cât şi, dacă este cazul, în ajutor de minimis.
 
Proiectele eligibile sunt doar cele implementate în zona Investiţiei Teritoriale Integrate din Delta Du­nării, potrivit sursei citate.
 
Obiectivul priorităţii de investiţie este îmbunătăţirea competitivităţii economice prin creşterea pro­ductivităţii muncii în IMM-uri din sectoarele competitive identificate în Strategia Naţională pentru Compe­titivitate.
 
Câteva sectoare economice menţionate în Strategia Naţională pentru Competitivitate sunt turismul şi ecoturismul, textile, industrii creative, procesarea alimentelor şi a băuturilor sau energie şi management de mediu.
 
Proiectele pot fi depuse până la data de 23 martie.
 
Programul Operaţional Regional (POR) este unul dintre programele operaţionale din generaţia 2014-2020 imple­mentate în România, confinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale.
 
mihaela.pascari@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO