Eveniment

Finanţele au împrumutat 200 milioane euro prin obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani

Finanţele au împrumutat 200 milioane euro prin...

Autor: Monica Juganaru

21.03.2014, 00:00 38

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 200 milioane de euro prin obligaţiuni în euro cu maturitate de cinci ani, exact cât şi-a propus şi la un randament egal cu cel acceptat în februarie pentru aceeaşi emisiune.

Trezoreria a primit ordine de subscriere de 312,5 milioane euro la licitaţia pentru obligaţiuni în euro cu maturitate de cinci ani.

Emisiunea în euro a fost lansată la finalul lunii ianuarie, iar titlurile ajung la scadenţă în ianuarie 2019.

Cea mai recentă licitaţie pentru această maturitate a fost organizată în februarie, când administratorii datoriei publice au atras 200 milioane euro, la un randament tot de 3,3%.

Finanţele au planificat pentru luna martie emisiuni în moneda naţională în valoare de 2,68 miliarde de lei, dar şi o licitaţie pentru obligaţiuni pe cinci ani în valută, de 200 milioane euro, luna aceasta ajungând la scadenţă titluri în valoare de circa 5 miliarde lei.

Următoarea operaţiune este planificată pentru luni, pentru obligaţiunile pe 10 ani, prin care administratorii datoriei publice vor să împrumute 300 milioane lei.

Trezoreria a atras în acest an 8,558 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă 2 miliarde dolari, sumă atrasă de pe pieţele internaţionale prin două emisiuni de obligaţiuni, cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO