Eveniment

Finanţele vor să ia de la bănci 13-15 miliarde de lei în trim. II

Autor: Marius Radu - Mediafax

30.03.2011, 23:42 13

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a programat pentrutrimestrul al doilea emisiuni de titluri de stat pe piaţa internăde 13-15 miliarde de lei, valoarea fiind apropiată de suma atrasăîn primul trimestru.

"În scopul optimizării portofoliului, Ministerul Finanţelorintenţionează să lanseze în această perioadă noi obligaţiuni destat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 şi, respectiv, 10 ani",a anunţat Ministerul Finanţelor.

Tot miercuri ministerul a anunţat că vrea să atragă în lunaaprilie fonduri de 4,5 miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni şicertificate de trezorerie, cu 24% mai mult faţă de martie, când aîmprumutat 3,6 miliarde lei.

Prima licitaţie este programată luni, 4 aprilie, iar Trezoreriavrea să vândă certificate cu scadenţa la un an în valoare de unmiliard de lei.

În aprilie Ministerul Finanţelor va organiza trei licitaţiipentru obligaţiuni, cu scadenţa la trei, cinci şi 10 ani, cu valoriindicative de 500 milioane lei şi alte trei operaţiuni de câte unmiliard de lei pentru certificate de trezorerie, două cumaturitatea la un an şi una la cinci luni.

Ministerul a angajat în primul trimestru împrumuturi de 15,16miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate detrezorerie, valoare plasată la limita inferioară a programului de15-17 miliarde lei.

Trezoreria are de finanţat în acest an un deficit bugetar de 24miliarde de lei, echi­valentul a 4,4% din Produsul Intern Brutestimat pentru finele acestui an.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO