Eveniment

Firea: Cele trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul cu noul COVID-19, în carantină

Firea: Cele trei persoane care au intrat în contact cu...

Autor: Alina Eftimie

07.03.2020, 19:02 548

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, sâmbătă, că trei persoane care au intrat în contact cu bucureşteanul care a fost confirmat cu noul coronavirus vor merge în carantină în clădirea pusă la dispoziţie de către PMB.

„Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Un domn de 49 de ani, român, care a venit de la Roma. A stat izolat voluntar la domiciliu din 27 februarie. A făcut febră, stare generală proastă. Acum se află internat la Institutul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Edilul a adăugat că alte opt persoane au părăsit carantina.

„Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în cladirea pusă la dispoziţie de Primaria Capitalei. La acea locaţie mai sunt în carantina 5 persoane (3 români şi 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantina. Ţin legătura permanent cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a aplica toate măsurile pe care le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a conchis Firea.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică privind situaţia COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din Bucureşti, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

Este primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină şi 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunţă, sâmbătă, autorităţile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO