Eveniment

Firea cere redeschiderea spitalului modular din Pipera: Acoperit de bălării, închis de Nicuşor Dan

Firea cere redeschiderea spitalului modular din Pipera:...

Autor: Cosmin Pirv

09.10.2021, 12:54 173

Senatorul PSD Gabriela Firea îi cere primarului general al Capitalei, Nicuşo Dan, să redeschidă spitalul modular din Pipera: „Domnule Primar General, faceţi ceva pentru oameni! Este atac la siguranţa naţională să închizi spitale pe timp de pandemie!”.

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea susţine că spitalul modular deschis anul trecut în Pipera, în timpul mandatului ei, zace în continuare acoperit de bălării, închis de „inconştientul” Nicuşor Dan.

„Ura, nepriceperea, haosul şi neputinţa actualului primar ţin închis de peste un an de zile un spital perfect echipat, care ar putea salva vieţi. În timpul unei pandemii, în timp ce toţi politicienii şi administratorii din lumea întreagă îşi folosesc la maximum toate resursele, decizia noului primar pentru ajutorarea pacienţilor a fost şi este una singură: închiderea spitalului modular deschis de Firea”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Conform acesteia, spitalul modular, care a funcţionat ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş, a fost deschis în august anul trecut, într-un moment în care numărul de cazuri noi de COVID-19 era de 1.300/zi, iar presiunea pe spitale era mare. Acesta avea 400 de paturi în care se puteau trata pacienţii cu simptome uşoare si medii, sub supraveghere medicală.

„Am construit acest spital, l-am dotat şi am asigurat personalul medical necesar fără să ne ceară Ministerul Sănătăţii sau premierul, am alocat bani din bugetul masacrat al Primăriei Municipiului Bucureşti fără ca Guvernul de atunci să ne ajute în vreun fel. Doar pentru că am înţeles că asigurarea sănătăţii oamenilor era responsabilitatea noastră! Astăzi sunt peste 15.000 cazuri/zi, un număr de decese înfiorător de mare, o presiune de nesuportat pe spitale. Iar Spitalul modular, închis de Primarul din dulap din aprilie, nu este folosit!”, mai spune Firea.

Ea îi întreabă pe cei aflaţi la putere care sunt ineresele lor şi dacă le pasă de sănătatea românilor.

„Ministrul interimar al Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat cā ar dori sā redeschidā Spitalul Modular COVID-19 din Pipera! Dar ce face primarul? De ce nu convoacă şedinţa de Consiliu General pentru a aloca fondurile necesare? Ce aşteaptă? Sā mai moară alte sute de oameni?”, susţine fostul primar general.

Gabriela Firea, împreunā cu cei 21 de consilieri generali social democraţi, solicită convocarea sâmbătă a unei şedinţe de îndată a Consiliului General pentru alocarea fondurilor necesare redeschiderii Spitalului modular COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO