Eveniment

Firea: Toate maşinile care vor bloca transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate

Firea: Toate maşinile care vor bloca transportul în...

Autor: Andreea Traicu, Gabriela Ghitcuta

16.01.2017, 13:12 2422

"O parte dintre conducătorii auto au înţeles să îşi lase maşinile pe lina de tramvai, troleibuz. Azi dimineaţă am avut un astfel de caz, linia de troleibuz 70 a fost blocată două ore de un autoturism în zona Basarabia. (…) Începând de astăzi toate maşinile care vor bloca transportul în comun sau alte căi de acces vor fi ridicate până la aprobarea normelor de către o platformă aflată la administraţia străzilor şi care va putea să acţioneze urgent.(…) Fac apel la operatorii de salubritate, să cureţe în totalitate banda 1. Mai sunt porţiuni de banda 1 care nu sunt eliberate. (…) Cu privire la reclamaţiile în legătură cu gropile care s-au format, administraţia străzilor nu a avut contract de mentenaţă în ultimii doi ani. Avem acum un astfel de contract şi, în regim de urgenţă, va trece la repararea şi plombarea gropilor. Imediat dupa ce se înlătură şi stratul de zăpadă din această săptămână se trece la reparaţii. Se intervine chiar de azi, am dat deja în lucru unele zone, se repară în regim de urgenţă", a declarat Gabriela Firea la sediul Primăriei Capitalei unde a fost convocat comandamentul de iarnă.

Reprezentantul RATB prezent la şedinţa de comandament a susţinut că măsura este una necesară, în ultimele zile mijloacele de transport în comun având sute de minute întârziere din cauza maşinilor parcate neregulamentar.

"Astăzi am avut această blocare pe bulevardul Basarabia. Procedura este ca într-un minute, două minute, şoferul să anunţe dispeceratul RATB.Dispeceratul anunţă Poliţia Locală. După acest fapt, ţinem legătura cu conducătorul auto şi revenim. Aceasta este modalitatea noastră internă, e o procedură veche care a funcţionat. În această dimineaţă am avut alte blocări. În ziua de 15, duminică, am avut 154 de minute blocate datorită vehiculelor, vineri peste 600 de minute", a spus Adrian Mihail, directorul RATB.

Primarul General al Capitalei a transmis că în perioada imediat următoare vor fi adoptate normele de aplicare a hotărârii de guvern privind ridicarea autoturismelor, la nivel de consiliu general şi la fiecare consiliu local.

Şedinţa de comandament de la sediul Primăriei Capitalei a fost organizată în contextul în care Capitala intre de luni seară, de la ora 23.00, sub incidenţa unei informări de ninsoare şi vânt.

"Municiupiul Bucureşti intră sub incidenţă de la ora 23.00 până miercuri la ora 20.00, interval în care vântul se va intensifica. La noapte, mâine, poimâine, rafalele vor atinge 40-50 de km/h şi este posibil să meargă până la 52-55km/h. În această perioadă, pentru municipiul Bucureşti estimăm şi ninsori. La noapte şi mâine, acestea este posibil să fie slabe cantitativ. (...) Cu o vreme severă la sud, sud-este de Bucureşti, este posibil să se acumuleze în jurul a 3-8 cm de zăpadă nouă. (...)", a spus meteorologul ANM Gabriela Băncilă.

În contextul avertizării meteo, Gabriela Firea anunţă că au fost consultări cu Inspectoratul Şcolar General şi s-a stabilit că preluarea elevilor, marţi şi miercuri, se va putea face până la ora 09.00-09.30.

" Elevii pot să vină la şcoală începând cu ora 08.00 sau până la 09.00-09.300. Cadrele didactice vor fi înţelegătoare şi nu se vor pune absenţe.", a precizat primarul Capitalei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO