Eveniment

Firma de avocatură Noerr a asistat achiziţia Clever Taxi de către Daimler

Firma de avocatură Noerr a asistat achiziţia Clever...

Autor: Georgiana Mihalache

23.06.2017, 17:31 879

Tranzacţia prin care Clever Taxi, aplicaţia mobilă prin care se poate comanda taxi, a fost achiziţionată de gigantul geman Daimler Mercedes a fost asistată de firma de avocatură Noerr, coordonată de Rusandra Sandu (Partner) şi Luiza Bedros (Senior Associate), care a fost de partea cumpărătorului.

Tranzacţia a fost estimată la peste 10 milioane de euro, iar mytaxi, cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, al cărui acţionar majoritar este Daimler, a cumpărat întreg pachetul de acţiuni Clever Taxi, potrivit lui Mihai Rotaru, co-fondator şi CEO al Clever Taxi.

El a fondat alături de Alexandru Dumitru aplicaţia mobilă Clever Taxi în 2011, iar în şase ani de la înfiinţare a înregistrat peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de oraşe din România.

Acţionarii companiei erau Mihai Rotaru - 29,8%, Alexandru Dumitru - 29,8%, Bestjobs Recrutare (Călin Fusu) - 34,1% şi Andrei Pitiş - 6,1%. Luând în calcul valoarea minimă anunţată a tranzacţiei de 10 mil. euro fiecare dintre cei doi fondatori a obţinut câte 3 mil. euro, compania lui Fusu - puţin peste 3 mil. euro iar Andrei Pitiş peste 0,5 mil. euro.

În 2016 compania care operează aplicaţia Clever Taxi a avut o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei şi un profit net de 0,1 mil. lei cu un număr mediu de 17 angajaţi.

Mytaxi nu este la prima achiziţie de platforme mai mici pe alte pieţe, în luna februarie cumpărând taxibeat din Grecia. Ţinta gigantului german este de a câştiga greutate la nivel global, având în portofoliu 11 ţări în care au făcut achiziţii.

Mytaxi va deschide în Bucureşti un centru tehnic de dezvoltare, iar dacă rezultatele vor fi bune, acesta ar putea fi extins semnificativ în viitor, a declarat în cadrul întâlnirii cu media Andrew Pinnington, CEO al mytaxi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO