Eveniment

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, condamnat la 9 ani şi trei luni de închisoare în cazul şantajării lui Mircea Băsescu

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, condamnat la 9...

Autor: Firuta Flutur

09.03.2017, 16:20 425

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dat joi sentinţe definitive în dosarul în care mai mulţi membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Pedeapsa cea mai grea a primit-o fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, condamnat la 9 ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat joi de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 3 ani şi 310 zile închisoare cu executare în timp ce Izaura Constantin (fostă Anghel) a primit 2 ani, cinci luni şi 10 zile închisoare cu suspendare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, Curtea de Apel a dispus o măsură neprivativă de liberate, de şase luni sub supraveghere.

În octombrie 2015, patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, au fost condamnaţi la pedepse cu executare cuprinse între trei ani şi nouă luni de închisoare şi 12 ani şi 11 luni, totodată ei fiind obligaţi la plata de daune morale de 7.000 de euro, hotărârea de atunci nefiind definitivă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat atunci pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la şapte ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj, la care s-a adăugat o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat şi Sandu Anghel, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti Olt, pedeapsa finală fiind de 12 ani şi 11 luni de închisoare.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat atunci la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soţia lui Bercea, la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani şi cinci luni de închisoare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanţa a dispus o măsură neprivativă de liberate, de şase luni sub supraveghere.

Decizia a fost atacată atât de procurori cât şi de inculpaţi.

Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromiţăţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-ar fi ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, ar fi mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO