Eveniment

Florin Cîţu a primit aviz negativ pentru portofoliul Finanţelor

Florin Cîţu a primit aviz negativ pentru portofoliul...

Autor: Mihai Gongoroi, Laura Buciu, Mediafax

17.02.2020, 14:54 771

Ministrul desemnat Florin Cîţu a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiei economice şi de buget-finanţe din Parlament. Audierea în Comisie a fost marcată de scandal şi hohote de râs, la fel ca în urmă cu patru luni.

Audierea ministrului desemnat Florin Cîţu a fost marcată de scandal. Cîţu a fost întrerupt de mai multe ori de senatori şi deputaţi, care au izbucnit de râs de câteva ori.

Fostul ministru PSD Eugen Teodorovici a fost din nou „actorul principal”.

Deşi a cerut ca audierea sa să fie civilizată şi să nu existe derapaje ca cele de la audierea din octombrie, când în sală s-au făcut semne şi remarci obscene, social-democraţii şi aliaţii lor l-au şicanat pe Florin Cîţu.

Ministrul desemnat a fost acuzat de Daniel Zamfir, că vrea să scutească prin OUG băncile pentru locuinţe de la plata unor sume pe care sunt obligate să le achite, în vreme ce Eugen Teodorovici a vorbit aproape jumătate de oră, dând sfaturi în loc să pună întrebări, cum cere cutuma parlamentară în acest caz.

Deputatul PNL Pavel Popescu l-a ironizat pe Teodorovici spunând că suferă de „dilema liliacului”, în sensul că nu este clar dacă este liberal sau social-democrat.

„Aveţi memorie scurtă”, i-a spus Popescu, moment în care Teodorovici a replicat că el nu are „nimic scurt”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO