Eveniment

Florin Cîţu atacă guvernul: Economia a fost administrată suboptimal. ”Fără o economie puternică, fără resurse de la buget, România nu poate gestiona optim criza umanitară”

Florin Cîţu atacă guvernul: Economia a fost...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.03.2022, 14:36 672

„Economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal”, declară preşedintele PNL, Florin Cîţu, fost premier. El afirmă că fără o economie puternică, fără resurse de la buget, România nu poate gestiona optim criza umanitară.

„Eu am prezentat, ca de fiecare dată, sunt trei mari priorităţi ale guvernului în această perioadă. În primul rând - starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să ai şi alte obiective, pentru că noi le vei putea duce la îndeplinire şi se leagă exact de ceea ce facem acum. Deci noi trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Eu am spus-o şi repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva -în primele 2 luni de zile, economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal”, a spus Florin Cîţu.

El precizează că a doilea lucru important se leagă de starea economică şi este gestionarea acestei crize umanitare.

„Fără economie puternică, fără resurse de la buget nu putem să gestionăm optim această criză umanitară. Toată lumea se uită la noi, toată Europa, lumea se uită la el să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem faţă şi să arătăm că România poate. Dar, repet, se leagă de prima parte. Şi a treia, foarte importantă şi la care ţin foarte mult, este să impunem aceste sancţiuni Rusiei. România trebuie să fie mult mai dură. În acest context, vedem companii din toată lumea care se retrag şi pierd miliarde de euro”, conchide liderul liberal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO