Eveniment

Florin Cîţu îşi păstrează optimismul: Revenirea în V a economiei este o certitudine. Asta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi

Florin Cîţu îşi păstrează optimismul:  Revenirea...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.09.2020, 12:03 137

Revenirea în V a economiei este o certitudine, toate datele oficiale confirmând acest scenariu, afirmă ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. El ţine să le transmită un mesaj adversarilor care i-au cotestat măsurile: „Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”.

„Revenirea în V a economiei - o certitudine. Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El mai afirmă că, în perioada de criză, a reuşit „această performanţă” pentru că a injectat lichiditate în economie şi a crescut masiv investiţiile.

„Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plina criza economică, cu o creştere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) şi scăderea veniturilor bugetare, am reuşit performanta de a scădea dobânzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, conchide ministrul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO