Eveniment

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, rămâne optimist: Economia îşi va reveni rapid, iar în 2021 vom avea parte de o „explozie”

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, rămâne optimist:...

Autor: Dorin Oancea

05.08.2020, 10:30 970

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu crede că economia îşi va reveni rapid şi că în 2021 va fi „o explozie” a creşterii economice.

Revenirea în "V" a economiei - încă o dovadă! Am luat cele mai bune masuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani. Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri şi acum avem primele dovezi. În plina criza economică globală volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul A CRESCUT fata de aceeaşi perioadă a anului precedent”, a scris Cîţu pe Facebook.

Cîţu crede că în 2021 va avea loc „o explozie a creşterii economice”.

În luna iunie, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO