Eveniment

Florin Rizea, Meda Prod 98: Demisia lui Boc nu are niciun impact

Florin Rizea, Meda Prod 98: Demisia lui Boc nu are niciun impact

Autor: Gabriel Razi

06.02.2012, 12:38 697

Demisia premierul Emil Boc nu are un impact major asupra business-ului pentru că în România mediul de afaceri este deconectat de zona politică, crede Florin Rizea, director general al Meda Prod 98, unul dintre primii 20 de producători de mezeluri de pe piaţa locală.

"În mod normal demisia unui premier are un impact major asupra indicatorilor. Cursul de schimb nu a reacţionat până acum în niciun fel şi asta spune multe", spune Rizea, care conduce o afacere care a încheiat anul trecut cu un rulaj de 24 mil. euro.

"Performanţa executivului condus de Emil Boc a fost mediocră. Acest guvern în loc să acţioneze a reacţionat. În acest moment opoziţia nu are o soluţie viabilă".

Rizea, care a lucrat în urmă cu mai mulţi ani în mediul bancar, se aşteaptă ca noul guvern să continue măsurile începute de fostul cabinet.

"Nu au de făcut altceva decât să continue măsurile începute. Bugetul pentru acest an este firav şi nu pot fi făcute modificări radicale".

Florin Rizea subliniază însă că soluţia unui premier tehnocrat nu este o soluţie în condiţiile în care măsurile luate de un asemena posibil guvern nu vor fi susţinute de mediul politic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO