Eveniment

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Pe termen mediu şi lung analizăm posibilitatea introducerii de licenţe de operare pe piaţa de carburanţi din România

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Pe termen mediu şi...

Autor: Petru Mazilu

10.03.2022, 20:22 2640

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat că specialiştii analizează posibilitatea introducerii de licenţe de operare pe piaţa de carburanţi din România. Măsura ar putea fi luată după criza carburanţilor provocată de o staţie de alimentare.

„Operatorii din piaţă trebuie să înţeleagă că benzina şi motorina nu sunt produse oarecare. Preţul lor poate afecta grav economia naţională şi de aceea statul nu poate fi indiferent”, a explicat ministrul Florin Spătaru.

Ministrul Economiei a dezvăluit faptul că pe piaţa carburanţilor din România ar putea fi introduse licenţe de operare.

„Pe termen mediu şi lung analizăm posibilitatea introducerii de licenţe de operare pe piaţa de carburanţi din România. Intenţia Ministerului Economiei este ca în cadrul acestor licenţe să introducem reguli mult mai stricte privind comercializarea carburanţilor... Nu putem asista impasibili cum unii îşi îngroaşă profiturile pe seama distrugerii noastre economice”, a precizat Spătaru.

Sancţiunile ar putea merge până la suspendarea sau anularea licenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO