Eveniment

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Vrem să dezvoltăm la Galaţi o platformă multimodală, pentru a exploata Dunărea cum trebuie, să producem oţel, să putem să îl livrăm la timp, pentru ca Galaţiul, portul şi oraşul, să revină pe scara europeană a marilor jucători în economie

Florin Spătaru, ministrul economiei

Eu vin din industria navală, din Galaţi, şi ştiu cât de important este să ai un preţ competitiv, să asiguri livrarea la timp. Aşa putem dezvolta Galaţiul. Vrem să dezvoltăm acolo o platformă multimodală, pentru a exploata Dunărea cum trebuie. Să producem oţel, să putem să îl livrăm la timp, pentru ca Galaţiul, portul şi oraşul, să revină pe scara europeană a marilor jucători în economie.

Florin Spătaru, ministrul economiei Eu vin din industria navală, din Galaţi, şi ştiu cât de important este să ai un preţ competitiv, să asiguri livrarea la timp. Aşa putem dezvolta Galaţiul. Vrem să dezvoltăm acolo o platformă multimodală, pentru a exploata Dunărea cum trebuie. Să producem oţel, să putem să îl livrăm la timp, pentru ca Galaţiul, portul şi oraşul, să revină pe scara europeană a marilor jucători în economie.

Autor: Roxana Rosu

27.01.2022, 10:00 186

„Suntem competitivi în industria siderurgică. Baza competitivităţii trebuie să fie un pic schimbată. Trebuie să fie inovarea, digitalizarea, automatizarea, energia“.

România se află într-un moment de tranziţie în industrie şi are oportunităţi de care trebuie să profite, în industria metalurgică, în cea auto sau chimică, fiind nevoie de crearea unor ecosisteme pe diferite ramuri industriale, nu doar pe un singur segment, este de părere Florin Spătaru, ministrul economiei.

„În ciuda tuturor mesajelor transmise de 30 de ani, că România este un morman de fiare vechi, acum putem face pasul către o economie sustenabilă, prin investiţii în energia verde. În Europa nu sunt multe ţări care s-au dezvoltat în această direcţie şi există acest orizont de oportunitate. Putem face investiţii corecte în producţia de energie, care să ducă apoi la crearea de produse şi plus valoare“, a spus ministrul în cadrul conferinţei „Industria Românească: Investiţii pentru un viitor verde“, organizată de ZF în parteneriat cu Liberty Steel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO