Eveniment

FMI ar putea revizui in sus estimarea privind avansul PIB

20.01.2010, 23:07 24

FMI ar putea sa revizuiasca in urcare estimarea privindcresterea economica a Romaniei din 2010, prognozata acum la 1,3%, adeclarat pentru Pro TV Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei laFMI.

"Ultima cifra este 1,3%. In momentul de fata se discuta dacaaceasta crestere potentiala este reala sau poate sa fie majorata.Se poarta discutii in aceste zile vizavi de prognoza anului 2010.Deci s-ar putea sa aiba o tendinta crescatoare", a spus Tanasescu.El a precizat ca avansul economiei este dat de majorarea productieisi de o crestere a exporturilor, segmentul agricol urmand sa aibasi el o contributie destul de importanta.

In opinia lui Tanasescu, finalizarea discutiilor cu FMI desaptamana viitoare si aprobarea de catre boardul FMI a transelorurmatoare va crea o anumita stabilitate care vor face ca Romania sapoata sa iasa pe pietele de capital mult mai usor si cu ocredibilitate sporita. "Este important sa facem o planificarefoarte exacta a finantarii. Modul in care ne vom finanta in 2010 si2011 este crucial pentru planificare atragerii resurselor de pepiata interna sau externa."

El apreciaza ca aprobarea bugetului pe 2010 a reprezentat unpunct foarte important, insa sustine ca ceea ce va urma este si maiimportant in sensul ca masurile de implementare pentru atingereatintelor pentru acest an sunt cruciale pentru continuareaconsolidarii fiscale pana in 2012.

El a precizat ca nu s-a discutat niciodata despre un numar deoameni care trebuie disponibilizati, problema de fond fiind legatade modul de actiune care sa duca la eficientizarea administratieipublice.

"Restructurarea nu inseamna neaparat oameni dati afara. Problemaeficientizarii unei companii tine de modul in care managementulaplica anumite reguli si de modul in care banii companiei suntcheltuiti. Cele mai multe companii de stat primesc subventii dinbanul public, iar o mai mare atentie acordata modului in careaceste companii isi vor dramui resursele este o problema derestructurare."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO