Eveniment

FMI despre sistemul bancar românesc: Băncile au rămas bine capitalizate şi lichide, dar creditarea este prea lentă

FMI despre sistemul bancar românesc: Băncile au rămas bine capitalizate şi lichide, dar creditarea este prea lentă

totuşi slabă în termeni reali, ca o reflecţie a creşterii economice încetinite. Jeffrey Franks (foto stânga), şeful misiuni FMI în România şi Istvan Szekely (foto dreapta), şeful misiunii CE în România, vor reveni în România în aprilie 2012 pentru a evalua îndeplinirea ţintelor agreate pentru primul trimestru

Autor: Claudia Medrega

08.11.2011, 00:06 397

Sectorul bancar românesc şi-a menţinut flexi­bi­litatea în ciuda tensiunilor de pe pieţele financiare in­ter­naţionale şi deteriorării calităţii activelor interne, în viziunea FMI. "Sectorul bancar românesc a făcut fa­ţă cu bine până acum crizei economice.

Băncile au ră­mas bine capitalizate şi lichide. Însă băncile europene sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari, astfel că există îngrijorări cu privire la posibilele efecte care pot să fie propagate. BNR îşi menţine vigilenţa şi este gata să protejeze sectorul financiar. Cea mai bună strategie este să fii pregătit pentru orice", a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

Rata medie de adecvare a capitalului din sectorul bancar s-a menţinut la un nivel ridicat de 13,4% la sfârşitul lunii septembrie. FMI a remarcat că, deşi s-a constatat o revigorare a creditării către sectorul privat corporatist, creşterea creditării a rămas totuşi slabă în termeni reali, ca o reflecţie a creşterii economice încetinite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO