Eveniment

FMI se arată speriat de efectul alegerilor asupra reformelor din România. Reformele au încetinit

FMI se arată speriat de efectul alegerilor arupra reformelor din România. Reformele au încetinit

Autor: Mediafax

30.09.2011, 12:47 714

Reformele din România au încetinit în ultimele trei luni, în special în procesul de restructurare şi privatizare a companiilor de stat, iar oficialii FMI sunt îngrijoraţi că ar putea avea legatură cu anumite presiuni politice, a declarat pentru Mediafax Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

"Membrii board-ului încurajează autorităţile să continue ferm reformele structurale pentru că există îngrijorări legate de posibile presiuni politice care să îngreuneze acest proces", a spus Franks.

Întrebat dacă aceste presiuni au legătură cu alegerile de anul viitor, Franks a afirmat: "Tu ar trebui să ştii mai bine decât mine despre ce este vorba. În mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt...directorii (boardului FMI - n.r.) vor ca Guvernul să menţină o abordare fermă atât asupra politicii fiscale, cât şi asupra reformelor structurale, chiar şi în contextul alegerilor".

Consiliul Director al FMI a aprobat joi a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv, şi a pus la dispoziţia României încă o tranşă, a treia, în valoare de 480 de milioane de euro.

Franks a explicat că motivele pentru care anumite reforme au fost întârziate vor fi discutate cu autorităţile române la următoarea misiune de evaluare, în luna octombrie. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO