Bănci și Asigurări

FMI vine la Bucureşti pentru a doua evaluare în perioada 20 iulie-1 august

FMI vine la Bucureşti pentru a doua evaluare în perioada 20 iulie-1 august

Autor: Marius Radu - Mediafax

04.07.2011, 19:00 151

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale seva afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a douaevaluare a acordului stand-by de tip preventiv.

"O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de JeffreyFranks, se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august2011 pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tippreventiv cu România. Vizita FMI va fi comună cu echipe din parteaComisiei Europene şi Băncii Mondiale", a declarat într-un comunicatreprezentantul regional al Fondului pentru România şi Bulgaria,Tonny Lybek.

Oficialii instituţiilor internaţionale se vor întâlni cuautorităţile şi cu reprezentanţi ai partidelor politice,sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile şivor analiza reformele şi modul în care au fost îndeplinite ţintelestabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a aprobatla finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tippreventiv, şi a pus la dispoziţia României a doua tranşă, de 481 demilioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO