Eveniment

FMI va pune la dispoziţia României aproximativ 3,6 miliarde euro prin noul acord - surse

FMI va pune la dispoziţia României aproximativ 3,6 miliarde euro prin noul acord - surse

Autor: Marius Radu

06.01.2011, 16:05 36

FMI va pune la dispoziţia României aproximativ 3,6 miliarde euroîn cadrul noului acord, de tip preventiv, care va fi încheiat celmai probabil pe un an după finalizarea programului actual în mai,iar banii vor fi accesaţi doar în caz de urgenţă, au declaratpentru Mediafax surse guvernamentale.

"Cele mai recente calcule arată că suma care va fi alocatăRomâniei de FMI pentru noul acord este de 3,6 miliarde de euro.Banii vor fi accesaţi doar în caz de urgenţă", au afirmat surselecitate.

Suma a fost avansată în cadrul discuţiilor despre noul acord şia fost calculată pe baza parametrilor economici disponibili înprezent. Ea poate fi modificată în următoarele luni, în funcţie deevoluţia economiei şi a nevoii de finanţare a statului, aumenţionat sursele.

Statul va plăti însă instituţiei financiare un comision deangajament de 0,3% pe an chiar dacă banii nu vor fi folosiţi.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO