Eveniment

FMI vine la Bucureşti între 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare din noul acord

Autor: Marius Radu - Mediafax

22.04.2011, 11:37 36

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale seva afla la Bucureşti în perioada 27 aprilie-9 mai pentru primaevaluare a noului acord.

Noul acord de tip preventiv,încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% dincota pe care o are România la FMI. Acordul va fi însoţit de unsprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeanăşi de un împrumut de 400 milioane de euro de la BancaMondială.

Misiunea se va întâlni cuautorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelorpolitice, sindicatelor, patronatelor, băncilor şi societăţi civile,iar concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii.

România a semnat în primăvaraanului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a făcut parte dintr-unpachet de asistenţă financiară de aproximativ 20 de miliarde deeuro cu Fondul, UE, Banca Mondială şi alte instituţii financiareinternaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO