Eveniment

Focar de COVID-19 la Institutul Oncologic Cluj: Zeci de pacienţi şi cadre medicale au fost testaţi pozitiv

Focar de COVID-19 la Institutul Oncologic Cluj: Zeci de...

Autor: Laura Buciu

30.10.2020, 14:09 282

Este focar de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), unde 11 pacienţi şi 26 de cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Managerul IOCN, Ioan Cătălin Vlad a transmis că în această săptămână au fost depistaţi cu coronavirus 11 pacienţi, din care doi pacienţi simptomatici, cu afecţiuni oncologice, cancer pulmonar, prezentând simptome asemănătoare COVID.

Se pare că cei 11 s-ar fi infectat, cel mai probabil, din surse externe, ir în prezent sunt în Secţia de Radioterapie III.

„Menţionăm faptul că toţi aceşti pacienţi sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării proceduri de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dat fiind situaţia critică în care se aflau”, a spus managerul IOCN.

De asemenea, din totalul angajaţi IOCN, de 1.063 se află în izolare acasă 8 medici, 9 asistente, două îngrijitoare, o infirmieră şi şase persoane cadre auxiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO