Eveniment

Fondul de investiţii Argo: O relansare a sectorului comercial ar putea avea loc începând cu 2015

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristi Moga

24.09.2013, 20:52 175

Fondul de investiţii Argo Real Estate, în portofoliul căruia se află patru centre comerciale în Sibiu, Iaşi, Oradea şi Suceava evaluate la 330 de milioane de euro, apreciază că vânzările în centre comerciale ar putea începe să crească din nou de-abia din 2015, iar actuala perioadă este folosită de chiriaşi pentru extindere, profitând astfel de condiţiile avantajoase de pe piaţă.

Argo a obţinut în semestrul octombrie 2012 - martie 2013 venituri de închirieri de aproape 12 milioane de euro, exclusiv TVA, proiectul cu cele mai bune rezultate fiind Shopping City Sibiu, care a generat 4,8 milioane de euro.

„Vânzările în retail încă nu şi-au revenit în România, aşa că pentru cei mai mulţi retaileri obiectivele curente vizează nu atât creşterea profitului, cât optimizarea businessului şi extinderea reţelelor, profitând de condiţiile avantajoase din ultimii ani, pentru a fi pregătiţi atunci când piaţa îşi va relua creşterea“, a declarat Graham Kilbane, COO al Argo.

Cu privire la relansarea sectorului comercial, managerul a spus că „ar putea avea loc cel mai probabil începând cu 2015“. Proiectul cu cel mai scăzut grad de ocupare, de 75%, este cel din Oradea, parc comercial care a generat şi cele mai mici venituri, de 1,7 mil. euro. Argo speră ca până la finalul acestui an să crească gradul de închiriere a proiectului la 92%.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO