Eveniment

Fonduri de investiţii de mii de miliarde de dolari renunţă la acţiuni ale companiilor din sectorul combustibililor fosili

Fonduri de investiţii de mii de miliarde de dolari...

Autor: Catalina Apostoiu

14.12.2016, 00:00 607

Investitori care controlează active de peste 5.000 miliarde de dolari s-au angajat să renunţe la o parte sau la toate acţiunile deţinute în sectorul combustibililor fosili, relevă un nou raport citat de The New York Times. Potrivit acestuia, noua sumă reprezintă dublul celei înregistrate cu 15 luni în urmă, o creştere remarcabilă pentru o mişcare care a început în campusurile universitare americane în 2011.

De atunci, acţiunile de renunţare la astfel de investiţii s-au extins la lumea de business şi instituţională şi includ mari fonduri de pensii, asigurători, instituţii financiare şi organizaţii religioase.

Fenomenul a luat de asemenea amploare la nivel mondial, 688 de instituţii şi aproape 60.000 de persoane din 76 de ţări renunţând la astfel de acţiuni, potrivit raportului citat. Mişcarea a fost de asemenea impulsionată de acordul de la Paris privind schimbările climatice încheiat anul trecut, în urma căruia au fost stabilite ţinte pentru reducerea emisiilor toxice pentru evitarea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO