Eveniment

O firma din Iasi va primi 33.000 € pentru mobilier si software

24.08.2009, 18:51 784

Firma Addvances infiintata in decembrie 2002 in Iasi care oferaservicii de consultanta in marketing si management va primi de laUE peste 33.000 de euro pentru achizitionarea a opt programesoftware licentiate pentru prelucrari statistice si a mobilieruluispecific pentru sediul firmei.

Actionarii Addvances Daniel Rata (31 de ani), care esteabsolvent de studii superioare in domeniul juridic si informatica,si Daniel Mogosanu (31 de ani), licentiat al Facultatii de economiedin cadrul Universitatii Al.I.Cuza din Iasi, au depus anul trecutproiectul "Modernizarea si cresterea competitivitatiimicrointreprinderii Addvances", in cadrul Programului OperationalRegional (POR), operatiunea "Sprijinirea dezvoltariimicrointreprinderilor".

"Dorinta noastra de a apela la fonduri europene a fostdeterminata de oportunitatea dezvoltarii firmei cu un sprijinnerambursabil al Uniunii Europene. Am ales POR deoarece a fost unuldintre putinele programe care au finantat si firme de consultantain afaceri", spune Daniel Rata, care detine 70% din actiunilefirmei Addvances.

Ariile de expertiza ale firmei sunt orientate pe tipuri degrupuri-tinta.

"Pentru mediul de afaceri serviciile oferite sunt cercetare depiata, planuri de marketing, strategii de vanzari si distributie,management de proiect. Pentru domeniul public, serviciile pe carele oferim sunt: strategii de dezvoltare locala si regionala,strategii de atragere a investitiilor, strategii de dezvoltareturistica, cercetare de piata si management de proiect", spuneRata.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 57.000 de euro dincare Addvances va contribui cu peste 23.000 de euro (cofinantare sicheltuieli neeligibile). Durata de implementare a proiectului estede noua luni. "Suntem in faza lansarii licitatiilor pentru programeinformatice. Apreciem ca in doua luni vom finaliza toate etapele sivom atinge rezultatele proiectului. Avand in vedere faptul casistemul de management financiar este cel de decontare a costurilordeja efectuate, sursa banilor pentru implementare consta intr-uncredit bancar de investitii", explica actionarul Addvances.

El spune ca proiectul a fost facut de echipa Addvances. "Aveamspecialistii necesari pentru a realiza acest demers. Consideram caaccesarea fondurilor europene nu este cea mai dificila etapa. Celmai dificil este sa le implementezi."

Addvances are 14 angajati si pana la sfarsitul anului vor mai fiangajate inca doua persoane, pentru a fi respectate etapele dinproiect. Anul trecut, Addvances a inregistrat o cifra de afaceri de1,17 mil. lei, adica peste 295.000 de euro.

Cine ia banii:

Compania: Addvances, Iasi

Obiect de activitate: servicii de consultantamarketing si management

Proiectul: "Modernizarea si crestereacompetitivitatii microintreprinderii Addvances"

Valoarea totala a proiectului: 57.000 deeuro

Suma pe care o primesc de la UE: 33.000 deeuro

Cifra de afaceri in 2008: 295.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO