Eveniment

Food and Agri Tech Conference. Agricultura are nevoie de tehnologie, dar trebuie să educăm fermierii să facă agricultură „altfel“

Conferinţa Food and Agri Tech, organizată de Impact Hub, i-a strâns laolaltă pe agricultorii interesaţi de inovaţie

Conferinţa Food and Agri Tech, organizată de Impact Hub, i-a strâns laolaltă pe agricultorii interesaţi de inovaţie

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.11.2019, 00:07 271

Marcel Ionescu, fondator AgriCloud: Trebuie să rezolvăm problemele din agricultură folosind tehnologia, dar majoritatea fermierilor nu ştiu care le sunt problemele şi nu înţeleg de ce ar avea nevoie de soluţiile noastre.

Sectorul de agrobusiness are nevoie de tehnologie şi soluţii inovatoare pentru a se dezvolta, dar pentru a putea integra noile tehnologii în cadrul proceselor din industrie trebuie ca fermierii să înveţe să facă agricultura „altfel“ şi să conştientizeze problemele cu care se confruntă, au susţinut antreprenori şi dezvoltatori de soluţii inovatoare pentru industria agroalimentară în cadrul conferinţei Food and Agri Tech, organizată de Impact Hub.

„Agricultura are nevoie de tehnologie, dar fermierii trebuie educaţi şi învăţaţi să facă agricultură altfel. În agricultură şi apicultură tehnologia este foarte importantă, mai ales că industria nu este foarte tech, nici oamenii nu sunt foarte tech. Totuşi, piaţa trebuie educată. Nu toţi apicultorii au înclinaţie spre tehnologie sau o înţeleg, motiv pentru care noi am construit comunităţi care să ne ajute de fapt să ajungem la client“, a spus Bogdan Iordache, CEO al Apiary Book, o platformă care analizează date despre sol, stupi şi albine şi anunţă apicultorii cu privire la diferite probleme existente sau care pot apărea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO