Eveniment

Forfotă maximă în birourile ministerelor: 10 mld. lei trebuie cheltuite până la finalul anului

Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor

Sunt 19 instituţii la care trebuie să ajungă aceste sume în momentul în care vom semna toate aceste acorduri de finanţare. Astăzi am semnat cu şase, urmează încă 13 instituţii cu rol de coordonare în PNRR. Când vom semna cu toate, peste 100 de mld. lei în credite de angajament, atât pe partea de împrumuturi, cât şi pe partea de grant vor fi alocate bugetelor acestor ministere şi apoi 10,5 mld. lei credite bugetare vor fi alocate bugetelor acestor ministere doar în cursul acestui an.

Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor Sunt 19 instituţii la care trebuie să ajungă aceste sume în momentul în care vom semna toate aceste acorduri de finanţare. Astăzi am semnat cu şase, urmează încă 13 instituţii cu rol de coordonare în PNRR. Când vom semna cu toate, peste 100 de mld. lei în credite de angajament, atât pe partea de împrumuturi, cât şi pe partea de grant vor fi alocate bugetelor acestor ministere şi apoi 10,5 mld. lei credite bugetare vor fi alocate bugetelor acestor ministere doar în cursul acestui an.

Autor: Ramona Cornea

10.03.2022, 09:00 512

♦ Şase ministere au semnat acorduri de finanţare pentru bani din PNRR şi urmează încă 13 instituţii cu rol de coordonare în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ♦ După semnarea tuturor acordurilor, suma totală se ridică la peste 110 mld. lei ♦ Ministerul Transporturilor este unul dintre cei mai mari beneficiari ai banilor din PNRR şi vrea să acceseze 1,6 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Transilvania, secţiunea Nădăşelu – Poarta Sălajului, şi 1,5 mld. lei pentru dezvoltarea reţelei de transport cu metroul în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Ministerele coordo­natoare de reforme şi investiţii cu bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie să cheltuie mai mult de 10 mld. lei până la finalul acestui an.  Marţi, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene au fost semnate primele şase acorduri de finanţare cu ministerele coordonatoare de reformă în cadrul PNRR.

Acestea sunt doar primele acorduri de finanţare în urma cărora ministerele pot să includă în bugetele lor sumele necesare pentru realizarea investiţiilor şi reformelor din PNRR, iar după ce vor fi semnate toate acordurile suma totală se va ridica la 100 mld. lei după cum a explicat ministrul Dan Vîlceanu.

„Sunt 19 instituţii la care trebuie să ajungă aceste sume în momentul în care vom semna toate aceste acorduri de finanţare. Astăzi am semnat cu şase, urmează încă 13 instituţii cu rol de coordonare în PNRR. Când vom semna cu toate, peste 100 de mld. lei în credite de angajament, atât pe partea de împrumuturi, cât şi pe partea de grant vor fi alocate bugetelor acestor ministere şi apoi 10,5 mld. lei credite bugetare vor fi alocate bugetelor acestor ministere doar în cursul acestui an“, a declarat Vîlceanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO