Eveniment

Forţele ruseşti ocupă tot oraşul ucrainean Severodoneţk, potrivit primarului

Forţele ruseşti ocupă tot oraşul ucrainean...

Autor: Andreea Tobias

26.06.2022, 00:01 1350

Primarul din Severodoneţk a declarat că forţele ruseşti au ocupat în totalitate oraşul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei.

Oraşul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei a fost ocupat după săptămâni de lupte şi bombardamente.

"Oraşul se află acum sub ocupaţia deplină a Rusiei. Ei încearcă să îşi stabilească propria ordine, din câte ştiu au numit un fel de comandant", a declarat primarul Oleksandr Stryuk la televiziunea naţională, conform Reuters.

AP anunţă că Rusia a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra unor zone aflate departe de centrul bătăliilor din est.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat pe Facebook că luptătorii ruşi şi separatişti au încercat să blocheze Lisiciansk dinspre sud. Oraşul se află lângă Severodoneţk, care a suportat un asalt neîncetat şi lupte din casă în casă timp de săptămâni întregi.

Agenţia rusă de ştiri Interfax l-a citat pe un purtător de cuvânt al forţelor separatiste, Andrei Marochko, care a declarat că trupele ruse şi luptătorii separatişti au intrat în Lisiciansk şi că au loc lupte în inima oraşului.

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la această afirmaţie din partea ucraineană

Lisiciansk şi Severodoneţk au fost punctul central al unei ofensive ruseşti menite să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei şi să distrugă armata ucraineană.

Cele două oraşe şi zonele înconjurătoare sunt ultimele focare majore de rezistenţă ucraineană în Luhansk, care se află în proporţie de 95% sub control rusesc şi separatist local. Ruşii şi separatiştii controlează, de asemenea, aproximativ jumătate din Doneţk, a doua provincie din Donbas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO