Eveniment

Forţele ruseşti s-ar fi retras de pe aeroportul din apropierea Kievului

Forţele ruseşti s-ar fi retras de pe aeroportul din...

Autor: Andreea Tobias

02.04.2022, 08:45 108

Forţele ruseşti s-ar fi retras de pe aeroportul din apropierea Kievului, potrivit Ministerului Apărării. 

În cea mai recentă actualizare a informaţiilor, Ministerul Apărării a declarat că Ucraina a recucerit mai multe localităţi de-a lungul axei estice a războiului.

Forţele ucrainene au securizat o rută cheie în estul Harkovului, după lupte grele în urma eliberării oraşului Trostyanets la începutul acestei săptămâni, anunţă Sky News.

„Forţele ucrainene continuă să avanseze împotriva forţelor ruseşti în retragere în apropierea Kievului", a precizat Ministerul Apărării.

De-a lungul axei nord-vestice, încercările forţelor ucrainene de a avansa dinspre Irpin spre Bucha şi Hostomel sunt în curs de desfăşurare.

Potrivit CNN, imaginile din satelit confirmă faptul că forţele ruseşti s-au retras de pe aeroportul Antonov, la aproximativ 29 de kilometri nord-vest de capitala ucraineană, Kiev.

Imagini anterioare din satelit arătau că ruşii au construit diguri de protecţie în jurul vehiculelor militare pentru a le proteja, după săptămâni de săpături la aeroport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO