Eveniment

Fost director Gelsor, arestat la Jakarta. Vantu: Imi pare rau, era prietenul meu

03.12.2009, 23:15 145

Nicolae Popa, 42 de ani, fostul director al Gelsor si membru alConsiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrarea FNI, a fost arestat alaltaieri la Jakarta, Indonezia. Popa a fostcondamnat in 2006 la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune,alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in2009.

Interpol Bucuresti a fost informat ieri de catre InterpolJakarta cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, urmaritinternational din 2002, pe numele lui fiind emise in 2002 un mandatde arestare preventiva pentru infractiuni economice, iar in 2009altul de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Autoritatile romane trebuie, in maximum 20 de zile, sa depuna laministerul justitiei din Indonezia actele necesare extradarii luiNicolae Popa, a declarat Mihai Friptu, seful Centrului de CooperarePolitieneasca Internationala (CCPI), care a adaugat ca Popa a fostlocalizat "de curand".

Friptu a spus ca Popa a fost urmarit de foarte mult timp in maimulte tari si pe mai multe continente, insa nu a putut fi localizat"pana de curand".

Potrivit reprezentantilor Politiei Romane, in 18 septembrie 1998Nicolae Popa, "in calitate de director general al unei societaticomerciale a insusit din depozit 65.359 de actiuni la valoare de25.376 lei/actiune, pe care le-a remis unui intermediar in scopulde a fi vandute la un pret de 765.000 lei/buc., prejudiciul creatfiind de aproximativ 50 de miliarde lei vechi".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat, referindu-se laarestarea lui Nicolae Popa, ca ii pare rau, pentru ca acesta eraprietenul sau si ca il considera nevinovat, victima "manipulariiuriase" in cazul FNI.

Intrebat ce crede despre arestarea lui Nicolae Popa in acestmoment, Sorin Ovidiu Vantu a raspuns: "Era prietenul meu. Evidentca imi pare rau".

In ceea ce priveste vinovatia lui Popa, Vantu a apreciat caacesta este victima unei manipulari, calificand drept "o porcarie"contextul in care Popa a fost pus sub invinuire. "FereascaDumnezeu! A fost o porcarie la vremea aceea. Din nefericire, acazut victima acestei manipulari uriase", a fost replica omului deafaceri la intrebarea referitoare la vinovatia lui Nicolae Popa,fost membru in Consiliul de Incredere al Sov Invest - societatea deadminstrare a FNI - si fost director al Gelsor, prin care eraurealizate tranzactii cu unitatile de fond. Vantu a precizat camanipularea la care se refera este FNI.

Intrebat ce crede despre afirmatia presedintelui Traian Basescu,care, la un post de televiziune, a declarat ca ar putea fi surprizein cazul FNI, Vantu a comentat: "Stie cineva in Romania ce e incapul domnului Basescu? De unde dracu sa stiu eu?".

Presedintele Traian Basescu a explicat, intr-o emisiunetransmisa saptamana aceasta, ca, probabil, cand Sorin Ovidiu Vantua vorbit despre "conducerea cretina" din ultimii ani s-a referit lafaptul ca "nu mai merge FNI-ul, nu mai merge afacerea cuTVA-ul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO