Eveniment

Fost pacient Covid, mesaj emoţionant la un an de când s-a externat din spital

Fost pacient Covid, mesaj emoţionant la un an de când...

Autor: Andreea Tobias

17.12.2021, 22:35 218

Un bărbat externat din spital în urmă cu un an, după ce a fost bolnav de coronavirus, vorbeşte despre lupta pe care încă o duce pentru a scăpa de toate simptomele. 

Mesajul lui Gabriel Toma este distribuit de platforma RO Vaccinare.

„Un an... Ieri s-a împlinit un an de când m-am externat... Un an de când am părăsit spitalul învingător în lupta pentru viaţă dar simţindu-mă mai mult ca un învins... SARS-CoV-2 nu este o glumă... Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulţi consideră că este. Un an de luptă pentru a reveni la cel ce am fost. Un an în care viaţa mea s-a desfăşurat axată mai mult pe înlăturarea efectelor bolii decât pe a trăi. Un an de supravieţuire...”, scrie fostul pacient.

Covid-19 i-a stricat vederea, suferă de oboseală, dureri ale picioarelor de la genunchi în jos şi de amorţirea labelor picioarelor, de probleme cardiace şi de diabet, fiind insulino-dependent.

„Unde am ajuns după un an de tratamente: port ochelari pentru apropiere, după internare nu am mai fost capabil să citesc altfel. Prin martie am făcut un accident vascular ocular în ochiul stâng. De atunci, fac lunar nişte injecţii care înlătură cheagurile şi am început să văd mai bine. Dar mai durează. Oboseala am reuşit să o înlătur cu kinetoterapie, după o evaluare profesionistă într-un cabinet de medicină sportivă cu specialişti foarte buni. Plus un supliment (...). De unde nu mă puteam ridica de pe marginea patului, să desfac o sticlă de apă de 0,5 litri, acum pe la 10 km mers pe jos încep să mă resimt. Pot vâsli fără probleme segmente de 2 kilometri, cu un ritm susţinut, ceea ce nu reuşesc mulţi oameni sănătoşi. Mişcarea este foarte importantă, exerciţiile specifice făcute în urma evaluării., programul cu un instructor de calitate. De durerile de picioare şi amorţeală nu am scăpat. Am încercat balneoterapie, tratamente galvanice, lasere, etc... Nimic. Exact la fel sunt... Voi încerca oxigenoterapie, dar pentru asta sunt necesari bani, mulţi bani. Trebuie să mă pregătesc. Problemele cardiace sunt sub control, am avut un episod de fibrilaţii paroxistice, iau medicaţie, este în regulă. Când am ieşit din spital făceam trei injecţii de insulină rapidă după mesele zilei, 8-10 unităţi. Înainte de somn făceam o insulină lentă de 48 de unităţi. Am reuşit să recuperez mult. Acum iau două comprimate de Glucophage pe zi, plus 15 unităţi de insulină lentă înainte de somn. Sper să scap de insulină în scurt timp...”, afirmă bărbatul.

Acesta adaugă că, după părerea sa, cea mai bună abordare împotriva virusului şi a bolii sale este vaccinarea: „să rişti din încăpăţânare să ajungi în situaţia în care am ajuns eu într-o vreme în care nu exista vaccin, acum că există variante perfecţionate, este stupid”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO