Eveniment

Fosta şefă DIICOT a fost dată în urmărire, după ce instanţa supremă i-a respins apelul. Fotografia Alinei Bica a fost publicată pe site-ul Poliţiei Române

Fosta şefă DIICOT a fost dată în urmărire, după ce...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

27.11.2019, 17:24 201

Poliţia Română a dat-o în urmărire pe fosta şefă DIICOT Alina Bica, după ce instanţa supremă i-a respins apelul, aceasta rămânând cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare. Fotografia şi detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliţiei.

Poliţia Română a publicat, miercuri, fotografia Alinei Bica, aceasta fiind dată în urmărire, după ce instanţa supremă i-a respins apelul.

Fosta şefă DIICOT a rămas cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare.

Fotografia şi detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliţiei.

La motivul urmăririi sale, poliţiştii au scris că aceasta are un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Alina Bica este acuzată de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Magistraţii instanţei supreme au respins, miercuri, apelul formulat de fosta şefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă şi vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestaţie faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Instanţa supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluţionarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

În privinţa revenirii în ţară a Alinei Bica, potrivit Elenei Udrea, fosta şefă DIICOT nu se mai intoarce: „Din câte ştiu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunţat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România şi că urmează să solicite azil politic în altă ţară, nu în Costa Rica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO