Eveniment

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, urmărit pentru conflict de interese

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, urmărit...

Autor: Catalina Cocolos

29.08.2013, 16:03 1237

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, Ionuţ Oprea, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Remus Borza din 18 iulie, "pentru conflict de interese prevăzut de articolul 253 indice 1 Cod penal".

În acelaşi dosar mai este urmărită penal o persoană, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea.

Remus Borza coordonează Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii", membră a grupului Borza şi Asociaţii, alături de firma de insolvenţă Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO