• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Eveniment

Fostul Ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici: Guvernul kamikaze îşi permite să-şi asume răspunderea pentru orice, în pofida regulilor

Fostul Ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici: Guvernul kamikaze îşi permite să-şi asume răspunderea pentru orice, în pofida regulilor

Autor: Elena Crangasu, Gabriel Pecheanu

19.12.2019, 12:42 160

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat, joi, că asumările Guvernului sunt iresponsabile şi contrar regulilor democratice şi a caracterizat Executivul drept unul de tip kamikaze. Acesta consideră că toate acţiunile sunt coordonate de Florin Cîţu şi premierul Ludovic Orban.

„Guvernul kamikaze îşi permite, cu maximă lipsă de responsabilitate, să îşi asume răspunderea pentru orice şi în pofida tuturor regulilor şi cutumelor democraţiei, fie aceasta şi de numai 30 de ani. Când nu mai contează modul în care bugetul unui stat european este aprobat, când se elimină dezbaterea parlamentară ori opinia partenerilor economici şi sociali pe o temă de importanţă majoră, când o moţiune de cenzură nu mai reprezintă nimic ori când nu mai există respect pentru legea fundamentală a statului, ce mai contează, stimaţi cetăţeni români şi europeni?”, a scris fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici, joi, pe Facebook.

Teodorovici îi acuză pe premierul Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, că iau decizii care „aruncă România în aer”, iar toate acţiunile Guvernului sunt comenzi ale acestora, „pilot şi copilot de sacrificiu”.

„Guvernul meu s-a metamorfozat, pas cu pas, în guvernul de tranziţie şi guvernul kamikaze. Atâta timp cât pilot şi copilot de sacrificiu sunt Orban şi Cîţu, restul echipajului nici nu mai contează. Comanda la sol este asigurată de comandantul suprem care vrea să arunce niţel România în aer, doar cât să redecoreze în galben intens harta ţării şi a Parlamentului”, a explicat Teodorovici.

Social-democratul consideră că Executivul nu ia în calcul interesele românilor.

„Guvernul kamikaze serveşte o singură cauză, pe cea a comandantului său, în niciun caz pe cea a românilor!”, a adăugat el.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, miercuri, ca plenul Parlamentului să se reunească luni de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048