Eveniment

Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul audierilor efectuate de poliţie

Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

02.05.2019, 15:09 778

Fostul ministru Ilan Laufer a adormit în timpul audierilor de joi efecuate de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, el fiind obosit după minivacanţa de Paşte şi 1 Mai au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Ilan Laufer este audiat, la ora transmiterii ştirii, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Laufer a adormit în timp ce era audiat de poliţişti, el fiind obosit după minivacaţa de Paşte şi 1 Mai.

Poliţiştii au efectuat, în cursul zilei de joi, percheziţii la două proprietăţi din Bucureşti şi Ilfov ale lui Ilan Laufer, în dosarul în care este bănuit pentru complicitate la gestiune frauduloasă şi de evaziune fiscală, în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de delapidarea Unirea Shopping Center, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube companiei de peste 5.800.000 de euro.

Cei care doreau să închirieze spaţii în Unirea, ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu societăţile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spaţiile în Unirea, la sume mici de bani. Banii astfel obţinuţi de Ilan ar fi fost transferaţi către patru societăţi din Cipru şi Elveţia, de unde erau ulterior retraşi, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanţă, comision şi intermediere.

Aceste sume, astfel obţinute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, spun aceleaşi surse.

De asemenea Laufer este cercetat şi pentru evaziune fiscală. Acesta, pentru a nu achita taxele şi impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea şi înregistrarea în evidenţa contabilă a unor contracte fictive de consultanţă, cu cele patru firme din Cipru şi Elveţia. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În dosar mai este cercetată şi o funcţionară de la Unirea Shopping Center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO