Eveniment

Fostul premier Adrian Nastase, cu privire la condamnarea cu închisoarea: Este o decizie politică şi murdară în cazul meu

Autor: Mediafax

30.01.2012, 17:16 368

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, luni, comentând decizia de condamnare a sa la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", că este vorba despre o decizie "politică" şi "murdară", menţionând că va face recurs.

Năstase a spus că în cursul dimineţii, înainte de publicarea deciziei, au avut loc "negocieri".

"Plătesc pentru că în aceşti ani am avut curajul să îl înfrunt pe Traian Băsescu şi pe oamenii săi, şi pentru că am avut curajul să îl înfrunt pe Daniel Morar şi pe oamenii săi", a spus Năstase.

El a subliniat că întregul dosar este unul "politic".

Fostul premier a mai spus că "viaţa politică presupune aceste răzbunări murdare".

Liderul PSD a declarat că este o victimă a războiului dintre Traian Băsescu şi adversarii politici ai acestuia.

Năstase a menţionat că va face recurs.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este executorie.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecători din complet, a considerat că Năstase trebuie achitat în acest dosar pe motiv că fapta nu există.

Lui Năstase i-a fost interzisă pentru o perioadă de doi ani exercitarea mai multor drepturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO