Eveniment

Fostul premier Dacian Cioloş: În 28 luni, PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri UE decât Guvernul Cioloş într-un an

Fostul premier Dacian Cioloş: În 28 luni, PSD-ALDE a...

Autor: Departamentul Politic

14.04.2019, 11:38 533

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat că „Dragnea a minţit de-a îngheţat Belina”, deoarece coaliţia PSD-ALDE a atras, în 28 de luni, cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul tehnocrat într-un an.

„Dragnea a minţit aseară (sâmbătă - n.r.) de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD-ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie aşa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reuşit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an. Oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin”, a scris Dacian Cioloş, duminică, pe Facebook.

„Dacă scădem subvenţiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească - realitatea e că în 28 de luni Coaliţia PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloş în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, faţă de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 şi 2019”, a completat fostul premier tehnocrat, actual lider al PLUS.

Reacţia lui Cioloş vine după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a scris, sâmbătă seara pe Facebook, un mesaj adresat celor care au participat vineri la mitingul de la Craiova, menţionând că aceştia nu s-au lăsat păcăliţi de Opoziţie şi au dat un semnal că vor ca PSD să continue măsurile sociale începute.

Dragnea a spus că datorită PSD au fost atrase de patru ori mai multe fonduri europene faţă de guvernul precedent şi că social-democraţii vor să aducă şi mai multe fonduri UE, pentru că „românii şi România merită mai mult”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO