Eveniment

Fostul preşedinte american Donald Trump avertizează că procurorii din New York pregătesc plasarea sa în arest preventiv

Fostul preşedinte american Donald Trump avertizează că...

Autor: Mihai Draghici

18.03.2023, 15:28 375

Fostul preşedinte american Donald Trump, care şi-a anunţat candidatura în scrutinul prezidenţial din 2024, a afirmat sâmbătă că ar putea fi plasat în arest preventiv peste câteva zile, într-o investigaţie a procurorilor din New York, informează agenţia Reuters.

Donald Trump a declarat, fără a prezenta dovezi, că "informaţii transmise ilegal" de persoane din cadrul Parchetului din Manhattan (New York) indică faptul că va fi arestat. Nu a oferit detalii despre acuzaţii.

"Informaţii transmise ilegal de Parchetul corupt şi puternic subordonat politic din Manhattan indică faptul că, deşi nu poate fi demonstrată nicio infracţiune, candidatul republican favorit la distanţă mare şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marţea viitoare", a afirmat Trump într-un mesaj postat pe platforma online Truth Social.

Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a început recent prezentarea dovezilor într-o anchetă privind o presupusă plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO